Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2015

Puolukkapiirakkaa




Mukavaa alkanutta viikkoa! 

Viikonloppuna herkuttelimme puolukkapiirakalla, 
jonka ohjeen löysin alunperin Hannen Valkoinen leinikki - blogista.
 
Tosin piirakan leipominen ei sujunut ihan ohjeen mukaan (perunajauhot loppuivat kesken
eikä meillä ollutkaan kuin ripaus mantelirouhetta),
ja jouduin korvaamaan murutaikinaan laitettavan mantelirouheen neljän viljan hiutaleilla.
Luit oikein, alunperin oli tarkoituksena laittaa kaurahiutaleita,
mutta kuivakaappia penkoessani totesinkin huvittuneena, että eihän meillä ole niitäkään,
vaan tujumpaa neljän viljan hiutaleita.
No, piirakasta tuli sitten vähän terveellisempi ja kuitupitoisempi versio,
mutta onneksi maku ei siitä kärsinyt!

Tässä ohje kokeilunhaluisille (ja itselle muistiin):

Puolukka-mantelipiirakka
 
Pohja
 
150 g  margariinia tai voita
1,5 dl  sokeria                     
    1         muna                            
   3 dl     vehnäjauhoja               
 0,5 dl  perunajauhoja           
  1 tl      leivinjauhetta              
1 pss.  mantelirouhetta (80g)
 
Täyte
4 dl     pakastepuolukoita    
2 rkl   perunajauhoja          
4 rkl  sokeria                    
"Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. 
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota 1 dl taikinasta erilleen ja sekoita siihen mantelirouhe. 
Painele lopputaikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun (26cm) irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä marjaseos taikinan päälle. 
Murusta manteli-taikinaseos marjojen päälle. 
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30min. 

Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera." 

Nam! Tätä aion leipoa vielä joskus alkuperäiselläkin ohjeella! 

Kaunista maanantaita! 

~ Emppu ~

2 kommenttia:

  1. Joskus, kun leivontainto iskee, ei kaikkia tarvittavia aineita olekaan kotosalla ja sillon näppärä kokki toimii kuten sinä :)
    Itselläni oli mantelirouheet menneet jo vanhaksi, mutta toimivat silti hyvin.
    Ekan piirakan tein tuoreista puolukoista ja se oli kuivempi ( silti hyvää) kuin pakastepuolukoista tehtynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä Hanne, tuolloin tuli kyllä sellainen inspiraatio leipoa että väkisinkin oli saatava piirakka valmiiksi, pientä luovuutta apuna käyttäen. ;) Mantelirouheinen murutaikina on varmasti todella hyvää piirakan päällä, joten ihan varmasti tätä on tehtävä vielä uudelleen tarkasti ohejtta seuraten. ;)

      Poista

Kiitos vierailustasi!