keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Hetki olla ja hengähtää

Pienen lapsen äitinä sitä osaa arvostaa niitä lyhyitä hetkiä, jolloin voi vain istahtaa alas, sulkea silmänsä ja nauttia hiljaisuudesta. Varsinkin nyt, kun reilun vuoden ikäinen tyttömme on nukkunut useamman kuukauden todella huonosti, on itse havahtunut siihen, että vaikka kuinka olisi tiskattavaa ja pyykättävää, on joskus pakko levätä itsekin. Silloin jaksaa paremmin olla äiti lapselleen.

Tytön allergiakokeet ovat vielä kesken, mutta nyt jo jätettyämme tavallisen maidon kokonaan pois ja siirryttyämme kauramaitoon, on tyttö nukkunut kaksi edellistä yötä uskomattoman hyvin. Tosin, kun meillä vanhemmilla on univelkaa kertynyt mukavasti, kuluu aikaa että niitä saa nukkumalla vähennettyäkin. Paremmilla öillä jaksaa taas hetken aikaa niitä huonompiakin öitä.

Onneksi tyttö on kyllä niin iloinen ja aina pilke silmäkulmassa, vaikka selkeästi jokin nukkumista häiritseekin. Omaa tahtoakin jo löytyy ja kiukustuessaan sen kyllä osoittaakin. Toivonkin, että tyttö oppisi kasvaessaan näyttämään sekä positiivisia että negatiivisia tunteitaan avoimesti pelkäämättä!   

Omaa jaksamista on lisännyt ihan selkeästi yhä keväisemmät ja valoisammat päivät! Kevät on vaikuttanut myös sisustusvimmaankin, sillä paljon on mielessä suunnitelmia, millä tavoin kotia haluaa uudistaa ja millaisia hankintoja on tehtävä. Meillä on tässä vuokra-asunnossa lasitettu parveke, minkä ansiosta parvekkeella pystyy olemaan jo aikaisemmin keväällä sekä pidemmälle syksyyn. Kun liian kylmistä öistä ei ole enää pelkoa, ajattelin istuttaa värikkäitä kukkia laatikoihin/ruukkuihin ja asetella niitä parvekkeelle. Mikään viherpeukalo en todellakaan ole, pisimpään hoidossani on elämäni aikana selvinnyt Kirjovehka, joka selviytyi uskomattoman monista kuivista kausista. Lapsen synnyttyä hävitin kyseisen viherkasvin myrkyllisyytensä vuoksi. Orvokkeja en haluaisi täksi kesäksi hankkia, vaikkakin ne taitavat olla myös suhteellisen hyviä selviytymään huonommallakin hoidolla... Jotain ihan uusia kukkalajikkeita haluaisin, jotka kuitenkin eivät ole hirveän kovahoitoisia.
Onko teillä ehdotuksia, mitkä kukat voisivat olla tällaiselle hoitajalle hyviä?

Huomenna meillä onkin mukava päivä tiedossa, sillä lähden tytön kanssa ystävääni ja meidän kummityttöämme  katsomaan. Meidän tyttömme ovat miltei samanikäiset, ikäeroa on vain kuukauden verran. Vertaistuki on aivan verratonta ja korvaamatonta! Jo raskausaikana oli mahtavaa, kun toinen oli melkein samassa vaiheessa raskautta ja ajatuksetkin menivät usein ns. samaa latua. Ystävyytemme on syventynyt näiden vuosien aikana. Lisäksi on todella hienoa, miten tutuiksi tyttömme ovat toistensa kanssa tulleet sekä uusia taitoja on opittu puolin ja toisin. Viimeksi sunnuntaina nähdessämme otti tyttäremme oppia miten syödään itse ja seuraavana päivänä oli tyttö päättänyt, että hänpä ottaa lautaselta ruokaa ihan ITTE (kuten tyttö hokee). Kyllä monesti olen ystäväni kanssa huokaillut, että on ne niin rakkaita!

Huomenna pääsen tytön kanssa tutustumaan ystäväni paikkakunnan kirppikseen, josta ystävä on tehnyt monen monta upeaa löytöä. On ihania ja hyväkuntoisia vaatteita (jopa Marimekon lasten raitapaitoja) sekä kirjoja ja leluja. Täytyypä pitää peukkuja pystyssä, jos minäkin löytäisin sieltä jotain mukavaa! Jos on onnea matkassa, niin voisinpa kokeilla kuvata tekemiäni löytöjä ja laittaa kuvat myös teidän nähtäviksenne. Samalla saisin vähän harjoitusta valokuvaamisesta sekä kuvien lataamisesta tänne blogiin.

Mukavaa keskiviikkoa teille ja jaksamista myös arkeen, töihin, kouluun, kotiin kaikille tasapuolisesti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi!