perjantai 3. heinäkuuta 2015

Perhosorkidea





Suloinen heinäkuu on alkanut ja tuonut mukanaan helteiset ilmat. 
Eilen oli ensimmäinen kunnon hellepäivä 
ja tänään taitaa tulla vielä kuumempaa. 
Itse olen saanut ihailla auringonpaistetta enimmäkseen työpaikan ikkunoista, 
tosin nyt keksin raahata läppärin parvekkeelle ja kirjoittaa postausta täältä. 

Tiistain siivouspäivää ilahduttamaan sain tämän kauniin perhosorkidean, 
jonka tyttö oli valinnut miehen kanssa kauppareissulla ollessaan. 
Saa nähdä, miten pitkään kukka jaksaa hoivissani... 
Muutama vuosi sitten Ikeasta ostamani orkidean sain pidettyä puoli vuotta hengissä. 
Olen aina tykännyt orkideoista, olihan niitä aikoinaan myös omassa hääkimpussani. 

Hei se on taas viikonloppu edessä! 
Oikein rentouttavaa perjantaita teille, lukijani! 
<3

~ Emppu ~

12 kommenttia:

  1. Orkideat ovat niin kauniita, ja olisin ikionnellinen, jos saisin edes yhden menestymään! Vaikka en olekaan mikään viherpeukalo, orkidean kanssa on aina erityisen huono tuuri. :/ Jospa tuo sinun kukkasi nyt menestyy. :) Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orkideat ovat kyllä tosi upeita kukkia, tosin tuo meidän neiti oli eilen sitä mieltä että ruusut olisivat olleet vielä kauniimpia. ;) :D
      Tuntuu, että riippuu tosi paljon yksilöstä, miten hyvin sen saa menestymään. On meillä nimittäin ollut myös niitä orkideoja, jotka ovat kukkineet vain hetken aikaa ja yllättävän nopeasti alkaneet lakastumaan... :/ Minäkään kun en ole mikään viherpeukalo. ;)
      Kiitos Niina toivotuksistasi! <3

      Poista
  2. Orkidea on myös minun suosikkikukka. Mutta, olen jo tänä kesänä saanut yhden hengiltä. Tässä oli kyllä kimpassa myös mies. Laitoin kukan veteen imemään viikottaista vesiannostan ja huikkasin miehelle, että ota se puolen tunnin päästä pois siitä vedestä. Minun mielestä hän kuuli ja vastasi tähän ja niinpä lähdin ruokaostoksille. Kun parin tunnin kuluttua olin matkalla kotiin, hän soittaa, että pitääkö tälle kukalle jotain tehdä, niin uskot, että olin ilahtunut;) Joo, vajaan viikon päästä kakki kukat lähti ja nyt heitin sen partsille arestiin, kun heti luovutti. Siis kukan, en miestä! Mutta oli samassa vedessä myös toinen orkidea ja se on ihan voimissaan.Vielä! Toivottavasti sinun kastelut menee paremmin nappiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Tiedätkö, juuri sama juttu tapahtui täälläkin.. Tosin tässä tapauksessa saan syyttää ihan vaan itseäni! ;) Laitoin orkidean veteen ja "vähän" unohdin sen sinne seisomaan...! Kerkesi olla vdessä jopa 3 tuntia, saa nähdä miten kukan käy. ;) Toisaalta juuri eilen kysäisin mieheltä, onko kukkavanaan puhjennut lisää kukkia kun näytti niin runsaalta kukkiensa puolesta. Todella toivon, ettei ensimmäinen kastelukerta ollut heti tuhoon tuomittu. ;) Yhden jutun hoksasin, kun nimittäin vertailin orkidean kasteluita. Ihan ensimmäisen orkidean ruukkuosan upotin kokonaan veteen, mutta eipä tuo kukka silloin pitkään menestynyt. Seuraavaa kokeilin kastella siten, että upotin ruukun puoleen väliin saakka ja tuo kukka tuntui siitä pitävän. Taisikin elää juuri sen puoli vuotta. Nyt kastelin tämän hetkistä samalla tavalla puoleen väliin ruukkua, hmm, tosin kasteluaika olisi saanut olla huomattavasti lyhyempi..! ;)

      Poista
  3. Orkideat hurmaavat!
    Kauniit kuvat!
    Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna toivotuksistasi! <3
      Vaikka nuo orkideat ovatkin haastavia hoidettavia, niin ovat kyllä niin upeita sen aikaa kun kestävät hoidossani! ;)

      Poista
  4. Orkidea on kaunis kukka. Yleensä saan omani kukkimaan, kun unohdan hoitaa sitä. :D Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuo on muuten kyllä totta, Sari, että orkideaa ei saisi kastella kovinkaan usein. ;) Jostain luin, että kukan kastelutarpeen pitäisi arvioida sen juurista. Tosin meillä noita kukkia muistan kastella todella vaihtelevasti..! ;)
      Kiitos toivotuksistasi! <3

      Poista
  5. Niin kaunis orkidea! <3 Itse en ole (vielä) uskaltaunut kokeilemaan sitä, mulla kun tahtoo kaikki muutkin kukat kuihtua melko nopeasti.. Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli toivotuksistasi! <3
      Niin Heli minullakin tuppaa käymään, kovin pitkään en saa noita aitoja kukkia menestymään. Mutta aina silloin tällöin haluaa taas kokeilla ja yrittää. ;) Hortensiaa en taida kyllä enää ostaa muuta kuin kuivatustarkoituksessa, ensimmäinen ja viimeinen nimittäin eli muutaman päivän hoidossani. :D Mitä harvemmin tarvitsee kastella, sitä parempi! :D

      Poista
  6. Perhosorkideat hurmaavat aina <3 Minäkin olen ihmeen kaupalla saanut orkideat pysymään hengissä, vaikka kaikki muut tahtovat hoivissani aina kuolla. Ehkäpä sen hoitaminen sopiikin minulle parhaiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla totta, että jotkin kukat vain sopivat omaan tyyliin hoitaa. ;) Meillä tuo lasitettu parveke on kuin kukkien ihmepelastaja, kesän ajaksi Tulilatvakin herää aina uudelleen eloon, samoin Rahapuu. ;) Tosin tällä hetkellä nuo Enkelipelargonit ruskistuvat lehdistään, ehkä kaipaavat vain ahkerampaa kastelijaa. :)

      Poista

Kiitos vierailustasi!