Herkuista suolaiseen palaan, nimittäin teeleipiin.
Kuinka moni muistaa tehneensä teeleipiä?
Onko näitä tullut tehtyä usein, vai onko edellisestä kerrasta hmm,
jo ainakin 15 vuotta (kuten minulla)?
Muistan kun näitä teimme ensimmäisen kerran ollessani yläasteella 7-luokalla
kotitaloustunnilla ja muutaman kerran taisin näitä leipoa kotonakin.
Sitten unohdin teeleipien olemassaolon tyystin vuosikausiksi,
kunnes eilen etsin netistä teeleipien ohjeen ja kokeilin testata makua perheellä.
Kylläpä näistä tykättiin, sekä mies että meidän 5-vuotias tyttömmekin!
No, entäs minä sitten?
Maku tuntui juuri niin tutulta kuin silloin aikoinaan teininä köksän tunnilla.
Haudutetun teen parina olivat muuten herkullisia!
Tytön mieleen nämä taisivat jäädä, sillä toivoi nimittäin aamupalaksikin teeleipiä.
No, kaikki oli mennyt eilen parempiin suihin,
joten lupasin tehdä näitä tänään uudelleen iltapalaksi.
Joten tässä helppo resepti:
TEELEIVÄT
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 rkl öljyä
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää maito ja öljy mahdollisimman vähän sekoittaen
- Lisää taikinaan oman maun mukaan esim. tuorejuustoa
(itse laitoin Koskenlaskijaa), fetajuustoa, porkkanaraastetta,
siirappia, kuivattuja yrttejä.
Halutessasi raasta vielä leipien päälle vähän juustoa.
- Paista 225 asteessa noin 15 min.
Resepti ja vinkit poimittu Kotikokki.net sivuilta.
Iloa alkaneelle viikollenne!
<3
~ Emppu ~