perjantai 17. kesäkuuta 2011

Olohuone

Jatketaanpa taas meidän kodin esittelyä.

Olohuone sai kevään vihreän ilmeen erilaisten tekstiilien myötä. Vanhat läpikuultavat vihreät verhot ovat hyväksi todetut, joten ne vaihdettiin talviverhojen tilalle. Marimekon limenvihreää Lumimarja-kangasta pingotettiin styrox-levyn päälle ja kiinnitettiin levyn takana niittipyssyllä. Nopeaa ja helppoa, kun tein taulun yhdessä anoppini kanssa. Idean kangastaulusta sain anopilta, joka oli tehnyt itselleen samanlaisen. Samaan sävyyn sopivan huovan saimme lahjaksi ja vihreät sisustustyynyt olivat meillä entuudestaan. Sanomattakin selvää, että tykkään raikkaasta, kevään vihreästä värimaailmasta!


Sohvapöytä kuuluu uusimpiin huonekaluhankintoihin. Pitkään mietin, millainen pöytä sopisi divaanin kanssa yhteen, ettei olohuoneesta tulisi liian "tukkoinen". Lopulta Sotkasta löytyi kyseinen pöytä, johon ihastuin heti. Pöytä on juuri sopivan jämäkkä lapsiperheeseen, mutta silti se antaa kevyen vaikutelman.


Olohuoneen toisella seinustalla onkin sitten taulu-tv ja kaiutinkompleksi. Tähän asuntoon harkitsimme kauan, että miten kaiuttimet saisi laitettua niin, ettei seisomaan oppinut tyttömme pääse niitä kaatamaan tai vetämään päälleen. Vanhassa asunnossa kaiuttimet olivat jalustimien päällä, mutta tytön kasvaessa totesimme heti, että seuraavaan kotiin ne täytyy laittaa jollain muulla tavoin turvallisesti esille. Tukevammat kaiutinjalustat eivät meidän budjettiimme oikein mahtuneet, joten päädyimme hankkkimaan kunnon tv-tason, jonne sai digiboxit yms. lasiovien taakse piiloon ja kaiuttimet laitoimme tv-tason molemmin puolin lipastojen päälle. Saatiinpa samalla hyvin lisää säilytystilaa. Miehen ottamat valokuvat tuovat omaa ilmettään muutoin valkoisille ja tyhjille seinille. Ja mikä parasta, valokuvat vaihtuvat useaan otteeseen uusiin! Ihan kuin olisi oma privaatti valokuvanäyttely kodissamme. 

3 kommenttia:

 1. Millä vihreän sävyllä olette maalannu seinät? Mielettömän ihanan väriset :) Itse haluaisin olohuoneeseen vihreät seinät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinät ovat valkoiset, taitavat ottaa väriä noista verhoista. :)
   Vuokra-asunnossa kun asutaan, niin seiniä ei oikein pysty itse laittaa mieleisekseen. :/

   Poista
 2. Hyvin kyllä ottaa värin :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi!