Nyt tuli sellainen kuvapläjäys kerralla,
mutta oli pakko laittaa useampi kuva sillä olen niin tyytyväinen,
kun aikaisemmin suunnittelemani joulusomisteet onnistuivat!
Tämän joulun vietämme Pohjanmaalla tytön isovanhempien luona,
viime jouluaaton olimme kokonaan oman perheen kesken kotonamme.
Näin siksi, koska tekemäni vuorotyön vuoksi olen joka toisen joulun töissä.
Halusin kuitenkin suunnitella jo hieman joulupöydän kattausta,
mutta ajatuksena oli kattaa mukit lautasineen glögihetkeä varten.
Täältä näet meidän viime vuotisen jouluaaton juhlakattauksen ja pöydän somisteet.
Ideana oli maanläheinen ja rustiikkinen ilme
ja sitä varten ryhdyin viime viikolla kuivattamaan appelsiinin siivuja
sekä appelsiinista kuorittuja ruusukkeita.
Alkuperäinen ohje kuivatukseen on täällä.
Kirjaanpa sen vielä tännekin itselleni ja halukkaille muistiin:
Kuivatut appelsiinit
Laita uuni 50-70 asteeseen.
Leikkaa appelsiinit noin sentin tai puolen paksuisiksi siivuiksi
ja asettele leivinpaperille.
Jos haluat kiiltäviä ja oikein oranssisia appelsiininsiivuja,
ripottele pinnalle vähän tomusokeria siivilän avulla.
Anna olla uunissa 3-5 h niin,
ettö uuninluukku saa olla raollaan (esim. haarukka välissä).
mutta oli pakko laittaa useampi kuva sillä olen niin tyytyväinen,
kun aikaisemmin suunnittelemani joulusomisteet onnistuivat!
Tämän joulun vietämme Pohjanmaalla tytön isovanhempien luona,
viime jouluaaton olimme kokonaan oman perheen kesken kotonamme.
Näin siksi, koska tekemäni vuorotyön vuoksi olen joka toisen joulun töissä.
Halusin kuitenkin suunnitella jo hieman joulupöydän kattausta,
mutta ajatuksena oli kattaa mukit lautasineen glögihetkeä varten.
Täältä näet meidän viime vuotisen jouluaaton juhlakattauksen ja pöydän somisteet.
Ideana oli maanläheinen ja rustiikkinen ilme
ja sitä varten ryhdyin viime viikolla kuivattamaan appelsiinin siivuja
sekä appelsiinista kuorittuja ruusukkeita.
Alkuperäinen ohje kuivatukseen on täällä.
Kirjaanpa sen vielä tännekin itselleni ja halukkaille muistiin:
Kuivatut appelsiinit
Laita uuni 50-70 asteeseen.
Leikkaa appelsiinit noin sentin tai puolen paksuisiksi siivuiksi
ja asettele leivinpaperille.
Jos haluat kiiltäviä ja oikein oranssisia appelsiininsiivuja,
ripottele pinnalle vähän tomusokeria siivilän avulla.
Anna olla uunissa 3-5 h niin,
ettö uuninluukku saa olla raollaan (esim. haarukka välissä).
PartyLiten kynttiläsomisteisiin asettelin käpyjä sekä kuivattuja appelsiininsiivuja ja -ruusukkeita.
Lisäksi mukaan laitoin aikaisemmin tekemiäni tähtiä suolataikinasta.
Pitsinauhaa kiedoin muutaman oksanpätkän ympärille, mitkä asettelin mustaan kynttiläsomisteeseen.
Lusikoiden ympärille solmin pellavanarulla Greengaten alunperin pakettikortit,
joista saisi kivat paikkakortit ja samalla kirjoitettua jouluinen tervehdys vieraille.
Uudet lasinaluset hain postista eilen ja kylläpä ne vain ovatkin kivat!
On muuten testattu, että tässä bloggaillessa tulee monesti juotua samalla kahvia
ja pidettyä kahvimukia sohvan käsinojalla.
Nyt voi turvallisemmin mielin pitää mukia alusen päällä,
eikä välillä jännittää sitä, että pysyyköhän muki vieressä ettei kippaa sisältöään syliini..!
Sateesta huolimatta mukavaa tiistai-iltaa teillekin sinne!
Lisäksi mukaan laitoin aikaisemmin tekemiäni tähtiä suolataikinasta.
Pitsinauhaa kiedoin muutaman oksanpätkän ympärille, mitkä asettelin mustaan kynttiläsomisteeseen.
Lusikoiden ympärille solmin pellavanarulla Greengaten alunperin pakettikortit,
joista saisi kivat paikkakortit ja samalla kirjoitettua jouluinen tervehdys vieraille.
Uudet lasinaluset hain postista eilen ja kylläpä ne vain ovatkin kivat!
On muuten testattu, että tässä bloggaillessa tulee monesti juotua samalla kahvia
ja pidettyä kahvimukia sohvan käsinojalla.
Nyt voi turvallisemmin mielin pitää mukia alusen päällä,
eikä välillä jännittää sitä, että pysyyköhän muki vieressä ettei kippaa sisältöään syliini..!
Sateesta huolimatta mukavaa tiistai-iltaa teillekin sinne!
Todella kaunista ja tunnelmallista siellä teillä :) Ihanaa viikon jatkoa.
VastaaPoistaVoi kiitos Johanna! <3
PoistaEn muuten huomannutkaan, että Bloggeri olikin jo julkaissut vielä päivityksen alla olevan postaukseni. ;) Näköjään sormet ovat nopeammat kuin ajatus. ;)
Kiitos toivotuksista! <3
Ihana kattaus ja kauniita somisteita! :)
VastaaPoistaKiitos Marianne! <3
PoistaTosi kiva kuulla, että tykkäät! :)
Voi kuinka kauniit niistä tulikin, meillä lapset koittais varmaa syödä ne.:D
VastaaPoistaJoulukattauksesi oli todella ihastuttava ♡ jaksat ja osaat panostaa kattaukseen...
Voi Marikas`s, kiitos ihanasta kommentistasi! <3
PoistaMeillä ei vielä ole kokeiltu maistaa noita kuivattuja koristeita. ;) Suolataikinasta tehdyt tähdet kiinnostivat tyttöä, mutta kiinnostus lopahti samantien kun kerroin että ne on tehty suolasta. ;) :D
Välillä sitä yllättää itsensäkin kun saa tarmonpuuskan jolla kokeilla jotain uutta kattaukseen. ;)
Todella kauniin näköistä!! Ihanat kuvat<3
VastaaPoistaKiitos Anne-Mari! <3 :)
PoistaKylläpä oletkin löytänyt kauniin kynttelikön, niin passeli adventiksi!
VastaaPoistaVoi kiitos Mari! <3
PoistaTuo kynttelikkö on PartyLiten jo noin noin parin vuoden takaista tuotantoa. :) Tykkään siitä kovasti, sillä siinä voi polttaa sekä kattauskynttilöitä että paria erikokoisia olevia Tuikkivia. ;) Kynttilikköä voi somistaa miten tykkää, rajattomasti!
Itse asiassa ajattelinkin askarrella kerrankin adventiksi numerot noihin kynttilöihin. ;)
Kuulostaa hyvältä idealta! jäänpä jännityksellä odottamaan miltä sinun versio adventtikyntteliköstä näyttää.. <3
PoistaLöysin taas blogisi; olit välillä häviksissä ;) ihana "resepti"; heti alkoi mieli ryhtyä hommiin! Terveisin ent. Hiljamaaria, nykyinen mrs Sinn ;)
VastaaPoistaHei kiva kun kävit mrs Sinn! :)
PoistaNoita kannattaakin kokeilla, niitä on näppärä tehdä vaikkakin vaativat vähän odottelua kuivumisen suhteen. ;)
Blogger tuntuu tökkivän ja toimivan välillä miten huvittaa, sillä aika ajoin en saa lisättyä uusia blogeja lukulistalleni. :( Nyt on blogisi lisätty, toivottavasti pysyy muiden mukana! ;)